Workshops

Overzicht van Workshops

Illustreren, tekenen, het uitwerken van een verhaal!
Vind je dit leuk en zou je hier meer mee willen doen?

In deze cursus van 8 zondagochtenden leer je de fijne kneepjes van het prentenboek maken en ga je aan de slag met een eigen of een bestaand verhaal. Je hoeft niet fantastisch te kunnen tekenen. Het gaat om het verbeelden van een verhaal en hoe je dat op een creatieve en eigen manier kunt doen.

Alle aspecten die bij het prentenboek maken horen komen aan bod. Onderwerpen zijn: karakterontwikkeling, de relatie tussen beeld en tekst, spanningsopbouw, het maken van een storyboard, materiaalgebruik, kleur, sfeer en compositie.

Tijdens deze cursus krijg je handvatten en tips uit de praktijk van ervaren kinderboeken illustrator Doesjka Bramlage (oa. bekend van de Moffel en Piertje boeken). Zij is werkzaam voor verschillende uitgevers van jeugdboeken.

Aan het eind van de cursus ga je naar huis met een uitgewerkt storyboard, een cover en een of meerder kleurenillustraties van jouw prentenboek.

Wil je je aanmelden of meer informatie over de cursus, stuur me dan een mail!

De cursus Prentenboek Illustreren is op zondagochtend van 10.00-13.00 uur:
30-9/7-10/14-10 28-10/4-11/11-11/18-11 en 25-11
de kosten bedragen 296 euro incl. btw

Wil jij een eigen print maken, wil je weten hoe je een meerkleurendruk van een illustratie maakt?

In deze workshop van 2 bijeenkomsten leer je hoe je een afdruk maakt van een zelf gemaakte illustratie in meerdere kleuren.

We gaan aan de slag met het maken van een stempel, je leert hoe je meerdere lagen over elkaar heen kan drukken. We focussen ons op de techniek van de meerkleurendruk, maar ook op de techniek van het gutsen. Je komt veel te weten over de materialen.

Tijdens deze cursus krijg je handvatten en tips van Inge van Tienhoven van Studio SUS. Inge is illustrator en grafisch vormgever. Zij maakt veel gebruik van grafiek, zoals zeefdrukken en linoleum prints, elk product wordt hiermee een uniek product.

Aan het eind van deze workshop ga je naar huis met een zelfgemaakte stempel en een paar unieke prints. Hoe leuk je eigen print in een lijstje aan de muur!

Wil je je aanmelden of meer informatie over de cursus stuur me dan een mail!

Make your Personal Artbook!
Tijdens deze cursus maak je in 8 avonden een eigen, heel persoonlijk "art book".
Een klein kunstwerkje waarin je o.a. tekent, schildert, experimenteert met verschillende materialen, sfeer en kleur.

Elke les staat in het teken van een nieuwe techniek. bijv. lijntekening, pop-up, collages en meer. De eerste zeven avonden besteden we aan de binnen pagina's. Op de laatste avond voegen we de vellen samen en wordt alles op een bijzondere manier gebonden tot een echt boekje met jouw eigen beeldverhaal!

Deze cursus wordt gegeven door niet een, maar twee professionals:

Doesjka Bramlage -kinderboekenillustrator-, expert in illustratieve vormgeving, kleur en materialen. Jose Ververda -grafisch illustratof ontwerper-, veel ervaring met 3D vormgeving en boekbinden.

Aan het eind van deze cursus ga je naar huis met een prachtig en uniek Personal Art Book!

Wil je je aanmelden of meer informatie over de cursus stuur dan een mail!

De cursus Personal Artbook is op dinsdagavond van 19.30-22.00 uur:
2-10/9-10/16-10/30-10 6-10/13-10/20-11/27-11
de kosten bedragen 240 euro incl. btw

Wil je meer informatie?